Welkom op de website van de Brusselse Tennisclub

Nieuwsbrief 2016 - 3

 

BTC Nieuwsbrief

2016 - 3

 

Algemeen

Deze nieuwsbrief staat in het teken van de interclubresultaten en voornamelijk van het Kom op tegen Kanker-toernooi.

Hou donderdagavond 11 en vrijdag 12 augustus vrij!

4 ex-wereldtoptennissers “slaan op” tegen kanker, en dit op onze club!

 

Vrijwilligers mogen zich steeds hier aanmelden

Competitiecommissie

Kom op tegen Kanker-toernooi

De inschrijvingen voor ons traditionele dubbeltoernooi dat plaatsvindt van woensdag 10 t/m zondag 21 augustus zijn intussen geopend!

Voor de reeksen en inschrijving kan je terecht op de website van Tennis Vlaanderen.  Je mag je inschrijven in 2 reeksen met een partner van dezelfde club. Indien je in 3 reeksen wenst in te schrijven, moet dat samen met iemand van een andere club, in minstens 1 van de reeksen.

Wij nodigen eenieder graag uit om maximaal reclame te maken bij familie, vrienden en kennissen om van onze KotK-campagne ook dit jaar een groot succes te maken. Info met betrekking tot sponsormogelijkheden vind je in de Extra Nieuwsbrief die uitgestuurd werd op 17 juni ll, en die ook terug te vinden is op onze website.

Houd onze Facebookpagina en de website in de gaten. Donderdag 11 augustus wordt een uitzonderlijke, en niet te missen dag. Noteer 11 augustus dus met stip in de agenda, en voorzie alvast een dagje vrij op vrijdag 12 augustus …

Wij wensen uiteraard honderden mensen te kunnen verwelkomen op onze club voor dit uitzonderlijke evenement waarbij we 4 ex-wereldtoppers te gast hebben. Facebook-vrienden van BTC: deel de uitnodiging met zoveel mogelijk van je vrienden!

Als klap op de vuurpijl sluiten “onze Charel” en zijn Soulbrothers deze onvergetelijke dag af met een al even onvergetelijk optreden!

Alle info in verband met deze dag is terug te vinden op onze website en onze Facebook-pagina. Vooraf inschrijven is een must: vol is vol! 

BTC-Senioren-Dubbel-Overdag-toernooi voor Kom-Op-Tegen-Kanker

Zoals ieder jaar gaat in de week van het open dubbel-toernooi, ook het 12e Senioren-dubbel-toernooi van de BTC door ten bate van KOM OP TEGEN KANKER . Dit toernooi is reeds aan de 12e editie toe.

Dit toernooi wordt in 3 reeksen (dubbel Heren, Dubbel Dames en Dubbel Gemengd) gespeeld en is voorbehouden aan heren +55 en dames +50. Een ploeg mag slechts maximaal 40 punten hebben. Er mag ingeschreven worden in twee reeksen.

Er kan ingeschreven worden via onze website.

Om ons toe te laten het toernooi zo goed mogelijk voor te bereiden, verzoeken wij jullie de gegevens zo volledig mogelijk in te vullen.

Wij willen er nogmaals de nadruk op leggen dat naast het sportieve aspect van dit toernooi, nog belangrijkere motivaties meespelen, namelijk het sociale aspect en de gezelligheid die dit toernooi uitstraalt, en vooral het goede doel dat in deze organisatie centraal staat. Schrijf dus massaal in!

Interclub Volwassenen

Van de 15 ingeschreven ploegen, speelden maar liefst 11 volwassen-interclubploegen eindronde Vlaams-Brabant. Twee ploegen (Dames 25-4, kapitein Yolande Versé, en Heren 35-5, kapitein Erik Magnus) schopten het tot in de finale!

Vijf ploegen verloren in halve finale, namelijk Dames 6, Dames 25/3, Heren 6, Heren 7, en Heren 45/2.

Neem er nog 3 kwartfinalisten bij, en dan moeten wij concluderen dat de resultaten in de breedte behoorlijk goed waren, maar een uitschieter als kampioen van Vlaams Brabant, hebben we gemist.

Grote uitblinker van deze campagne was Marc De Groote (met zo’n naam kan het ook niet anders) die alle wedstrijden, zowel enkel als dubbel, gewonnen heeft, in de ploeg H35/5B, maar ook als invaller in andere ploegen.

Van harte gefeliciteerd aan allen die meegewerkt hebben aan dit mooie resultaat. We hopen dat dit interclubseizoen vooral veel plezier, spelvreugde, vriendschap en onvergetelijke momenten opgeleverd heeft.

Elke medaille heeft echter ook zijn keerzijde … Nogal wat ploegen werden geconfronteerd met onbeschikbaarheden allerhande. De competitiecommissie zal dan ook voorstellen aan de Raad van Bestuur het aantal ploegen te herzien, onder andere, en niet in het minst, om doorstroming van de jeugd naar volwassen-interclub te stimuleren.  

Clubkampioenschap – voorrondes

Zoals in de mail van vorige week aangekondigd, worden de voorrondes voor het Clubkampioenschap-Enkel georganiseerd vanaf begin juli. Deze voorrondes worden in poules gespeeld, zodat de lager geklasseerde spe(e)l(st)ers voldoende speelgelegenheid hebben in het kader van het Clubkampioenschap.

Voor alle praktische afspraken betreffende deze voorrondes verwijzen wij graag naar hogervermelde  mail.

Alvast een aangename manier om ook in de zomermaanden regelmatig te komen spelen, en eventueel nieuwe mensen te leren kennen.

Spe(e)l(st)ers met klassement C+30/2 en hoger zijn sowieso geplaatst voor de hoofdtabel van het clubkampioenschap dat zal plaatsvinden van woensdag 7 tot en met zaterdag 17 september.

Het clubkampioenschap-dubbel wordt niet met voorrondes gespeeld. Een uitnodiging tot inschrijving – voor Dubbel evenals voor de hoger geklasseerde Enkels -  mag verwacht worden eind-augustus.

Laddercompetitie

Intussen blijft de laddercompetitie doorlopen. De ladder-rangschikking en het reglement zijn terug te vinden op de website.

Jeugdcommissie

Interclub Jeugd

Hiervoor werden 16 ploegen ingeschreven en bij de jeugd hebben wij wel twee kampioenen van Vlaams-Brabant, namelijk Meisjes 10/2 en Jongens 16/4. De Meisjes waren al eerder zeker van de overwinning, de Jongens wonnen na een betwiste ontmoeting tegen TC Panorama.

Daarenboven speelden ook de Jongens 16/3 en de Jongens 14/4A de finale, waar ze allebei nipt het onderspit moesten delven. De J14 tegen Panorama en de J16 tegen De Berken.

Felicitaties aan alle deelnemers!

Tennisschool

Stages - Jeugd

 

- Voor de jeugd worden er 5 recreatieve stages en 6 toernooistages georganiseerd tijdens de maanden juli en augustus.

- Voor de volwassenen worden er 3 avondstages georganiseerd  - 8u les op 1 week !

 Data, prijzen en inschrijvingsformulieren via de site – rubriek school

Wintercyclus – Jeugd

Voor de wintercyclus jeugd (lessenpakket van 20 weken) kan men inschrijven via de site – rubriek school vanaf vrijdag 5/8 tot en met zondag 4/9.

Alle jeugdleden tussen 4 en 18 jaar kunnen hiervoor inschrijven.

De lessen starten op zaterdag 1 oktober en eindigen einde maart.

Betaal-en consultatiedagen jeugd : zaterdag 10/9 van 9u tot 12u en woensdag 14/9 van 19u tot 22u.

Winterlessen – Volwassenen 

1)  Lessenpakket van 20 weken parallel lopend met de wintercyclus jeugd :

     - in het weekend (op de vrij gebleven terreinen van de tennisschool) na planning van de jeugdlessen;

     - in de week vóór 16u (op woensdag vóór 12u).

 2) Volwassenen die een eigen terrein hebben kunnen lessen aanvragen voor 20, 15, 10, 5 lesweken

Inschrijven hiervoor kan via de site – rubriek school vanaf vrijdag 5/8.

Sportuitrusting en -materiaal

We brengen graag in herinnering dat de sportwinkel Sporteam in Laken onze sponsor en materiaalleverancier is : Sporteam garandeert voor de club en haar leden de laagst mogelijk prijs en geeft een fikse korting van 10%*. Deze korting krijgt u mits vermelding van uw BTC-lidmaatschap.

* : niet geldig op ballen en schoenen

Tennisballen Tecnifibre TF X one zijn te koop in het clubhuis aan 7.5 Euro, of aan 3 Euro voor ballen die tijdens onze interclub 1 keer werden gebruikt .  

Communicatiecommissie

Heb je een vlotte schrijfstijl, en informeer je onze leden graag over het reilen en zeilen binnen onze club? Dan ben jij mogelijk de persoon die wij zoeken om de BTC-communicatie te stroomlijnen.

Gezocht: verantwoordelijke communicatie. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heel veel informatie vind je via onze website www.brusselsetennisclub.be en Facebook www.facebook.com/Brusselsetennisclub

Animatiecommissie

BTC is een levendige club met tal van leuke activiteiten. Het kan echter altijd nog meer en beter.

Personen die bereid zijn een handje toe te steken bij het bedenken en organiseren van leuke (rand)activiteiten, worden vriendelijk uitgenodigd zich kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kalender

Juli - augustus: 5 recreatieve stages en 6 toernooistages

Juli-augustus: voorrondes clubkampioenschap Enkel (voor C+30/3 en lager);

10 t/m 21 augustus: BTC-dubbeltoernooi t.v.v. Kom op tegen Kanker;

11 augustus: exclusief evenement met 4 ex-wereldtoppers + optreden van de Soulbrothers;

19 augustus: de KotK-barbecue;

25 augustus (onder voorbehoud) : KotK-veiling;

7 t/m 17/9: Clubkampioenschap;

17/9: Finales clubkampioenschap, prijsuitreiking en eindeseizoens-barbecue en -uitstuif.