Welkom op de website van de Brusselse Tennisclub

BTC Nieuwsbrief 2017 - 1

BTC Nieuwsbrief

2017 - 1

 

Eerst en vooral wensen wij jullie en allen die jullie lief zijn,

een leuk, sportief, gezond en succesrijk 2017 toe!

Wijziging bestuursfuncties

Na de Algemene Vergadering van 21 oktober 2016 en de vergadering van de Raad van Bestuur van 8 november ll., werden volgende functies gewijzigd of toegekend:

-      Johan De Keersmaeker wordt vicevoorzitter. Hij volgt in die functie Werner Koninckx op die ontslagnemend bestuurslid was

-      Marc De Groote wordt penningmeester. Hij volgt in die functie Marc Braet op die ook ontslagnemend bestuurslid was

-      Nadia Bogaerts wordt adjunct-penningmeester

-      Elly Fredrix wordt verantwoordelijke voor de Animatiecommissie.

De overige bestuursleden behouden hun functies.

Kalender 2017

Volgende animatie-activiteiten werden reeds vastgelegd en kunnen jullie alvast in jullie agenda noteren:

-      14/01: Winter-BBQ

-      18/02: Mexicaans Carnaval

-      25/03: Draai-je-klok-vooruit-nacht ofte Tirolernacht

-      22/04: Gouden Oldiesnacht in combinatie met de officiële opening van het zomerseizoen

-      26/05: Spaghetti-avond ten voordele van onze club

-      01/07: Ibizanacht

Voor een reeks andere activiteiten liggen de data ook al vast:

-      Vanaf 1/04: bespeelbaar maken van de terreinen 5, 6 en 7

-      11/04: afbraak van de ballon. Als je je geroepen voelt om een handje toe te steken, mogen jullie 10 en 11 april noteren in jullie boekje of smartphone

-      22/04: officiële opening van het zomerseizoen (samen met de Gouden Oldiesnacht)

-      22/4 - 30/06: interclubwedstrijden

-      19/05 - 28/05: jeugdtoernooi

-      17/06: Kidstoernooi

-      14/08 - 20/08: KOTK Dubbeltoernooi voor senioren

-      17/08 - 27/08: KOTK Dubbeltoernooi Criterium Het Nieuwsblad

-      september: het clubkampioenschap     

Wintertennis

Het wintertennis is begonnen op 26 september. Er zijn nog vaste uren vrij:

-      op vrijdag om 21u00

-      op zaterdag om 9u00, 13u30, 16u00 en 17u00

-      op zondag om 9u00, 15u00, 16u00 en vanaf 18u00

-      in de week overdag: nog meerdere uren.

Losse uren kunnen zoals tijdens het zomerseizoen, gereserveerd worden op de webstek van Tennis Vlaanderen. Ze kosten in het weekend en ’s avonds in de week €15. Overdag in de week bedraagt de prijs €12. Voor jeugdspelers is dit €12 respectievelijk € 10.

Tijdens het winterseizoen is er een iets afwijkende regeling voor het uitnodigen van gastspelers: de eerste twee uitnodigingen van een bepaalde persoon door een lid zijn gratis; voor de derde uitnodiging wordt €5 per persoon gevraagd. Voor eenzelfde persoon worden maximaal 3 uitnodigingen per seizoen toegelaten. De betaling gebeurt via het gastspelerformulier. Ook bij een gratis uitnodiging moet een formulier worden ingevuld!   

Tennisschool

De gemeente heeft de sporthal Dijck nodig op zaterdag 7 januari 2017. Bijgevolg zullen er geen lessen gegeven worden op 7 januari e.k. in sporthal Dijck. Die lessen zullen plaatsvinden op zaterdag 4 maart 2017.

Op maandag 23 januari 2017 om 20u zal er een vergadering plaatsvinden in het clubhuis voor de ouders van de competitie op maat. Een persoonlijke uitnodiging zal worden opgestuurd per e-mail.

Voor de Lentecyclus Jeugd en Zomerstages Jeugd kunnen jullie vanaf vrijdag 3 februari 2017 inschrijven via onze webstek. De betaal- en consultatiedagen voor de Lentecyclus Jeugd gaan door op woensdag 22 maart 2017 van 19u tot 22u en op zaterdag 25 maart 2017 van 9u tot 14u.

De Krokusstage gaat door van maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart 2017. De stage wordt georganiseerd voor alle niveaus. Inschrijven kan via onze webstek onder de rubriek: school / winterstages.        

Interclub 2017

Zoals ieder jaar neemt onze club met verschillende ploegen deel zowel aan de interclub voor volwassenen als aan de jeugdinterclub.

Interclub Volwassenen

De voorbereidingen voor het komende zomerseizoen worden opgestart. Je wordt uitgenodigd om in te schrijven en dit ten allerlaatste op zondag 15 januari 2017 via deze link.

Het interclubseizoen start vanaf 22 april en loopt - voor de ploegen die zich plaatsen voor de provinciale eindronde - mogelijk tot 30 juni. Als je je inschrijft voor interclub wordt er verondersteld dat je je op regelmatige basis beschikbaar stelt om op zaterdag of zondag te spelen. De algemene planning voor de interclubontmoetingen in Vlaams-Brabant vind je hier.

Als je je niet ingeschreven hebt op 15 januari kan er voor jou geen vaste plaats meer gegarandeerd worden in een ploeg en kom je op een reservelijst terecht.

Transfer
Ken je iemand die tot vorig jaar aangesloten was bij een andere club en die volgend zomerseizoen interclub met ons wenst te spelen? Dan moet die persoon zijn/haar transfer aanvragen vóór 15/01/2017. Hoe dit praktisch in z'n werk gaat, vind je 
hier.            

Interclubleider
Vele handen maken licht werk. Het is altijd fijn als een thuisspelende ploeg zelf een interclubleider in de rangen heeft. De interclubleider mag zelf met de eigen ploeg meespelen en mag er zelfs kapitein van zijn; enkel als coach mag de interclubleider niet op het wedstrijdblad staan.
De cursus kan gevolgd worden op maandagavond 6 februari 2017 (op TC Panorama) of op zaterdagvoormiddag 11 februari (op TRC Groot-Bijgaarden). Het examen vindt plaats op zaterdagvoormiddag 18 februari 2017 te Groot-Bijgaarden.       
Kandidaten voor de cursus Interclubleider schrijven zich in via 
deze pagina van Tennis Vlaanderen. Als je je inschrijft voor deze cursus, word je ook gevraagd om dit aan de competitiecommissie te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .    

(W)Interclub

Er is nog steeds mogelijkheid om op zaterdagavond vriendschappelijke interclub-ontmoetingen te organiseren. In eerste instantie worden de interclubkapiteins gevraagd om bevriende clubs uit de omgeving uit te nodigen maar het staat ook ieder clublid vrij om – rekening houdend met de beschikbaarheden – op zaterdagavond dergelijke ontmoetingen te organiseren.

Hiervoor moet steeds afgestemd worden met 3 partijen:

(1) de dagmanager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de reservatie van de terreinen

(2) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , de verantwoordelijke voor de wintertennisfacturatie

(3) de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor afspraken met betrekking tot het versterken van de innerlijke mens. Check in eerste instantie met de uitbating welke zaterdagavonden nog niet bezet zijn.             

Clubkampioenschap

De afgelopen jaren kende het clubkampioenschap ontstellend weinig succes. Tijd dus om na te denken over een nieuwe formule voor het clubkampioenschap. Suggesties graag versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laddercompetitie

De laddercompetitie blijft gedurende de winter gewoon doorlopen. De ladder-rangschikking en het reglement zijn terug te vinden op onze webstek.      

Competitiecommissie

Ben je geïnteresseerd om de competitiecommissie te versterken met nieuwe ideeën en initiatieven? Je bent meer dan welkom! Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitbating

Voor de uitbating van de BTC zijn er nu vier vennoten met name de “oudjes” Adriaan en Geert maar ook twee nieuwkomers: Eileen De Vos en Gaëtan Van Humbeeck. Op 1 januari 2017 vanaf 18u00 vindt trouwens de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats!

Lidmaatschap

Op maandag 30 januari 2017 zullen alle leden thuis een brief ontvangen om hun lidmaatschap te hernieuwen.

Na de test om een gezinslidgeld in te voeren wordt dit, na evaluatie, ongewijzigd verdergezet in 2017 (€ 440). De andere tarieven voor het lidgeld blijven eveneens ongewijzigd en dit al voor het zesde opeenvolgende jaar, ondanks de stijging van de index!   

Sponsoring

Leden die graag hun firma eens zien verschijnen in het ledenboekje of het eens uit sympathie willen sponsoren, kunnen contact opnemen met de dagmanager Dominique Feyten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er is mogelijkheid om een hele of een halve pagina te sponsoren. De club dankt jullie bij voorbaat.

Lief en Leed

-      25/11/2016 : overlijden van Paul Verhasselt, vader van Jan, Katelyn, Kiti, Wouter en Leen.

Wij bieden de familie onze diepe blijken van medeleven aan.

-      28/11/2016: geboorte van Martin, vijfde kleinkind van Ingrid en Rob Leyder

-      18/12/2016: geboorte van Alexander Koninckx, zoon van Werner en Ekatarina Aksarina    

Een dikke proficiat aan ouders en grootouders!