Welkom op de website van de Brusselse Tennisclub

Nieuwsbrief 2018 - 2

 

BTC Nieuwsbrief

2018 - 2


De lente maakt zijn intrede, tijd dus om de winterse ballon op te bergen en ons klaar te maken voor de nakende zomer. We hebben heel wat nieuws te melden: veel lees- en tennisplezier!

 

Start van het zomerseizoen op 01/04/2018 en officiële opening op 21/04/2018

Het nieuwe zomerseizoen is gestart op zondag 01/04/2018, de ballon wordt verwijderd op maandag 09/04, en we maken ons dus klaar voor de nakende zomer.

Daarom nodigen we jullie allen van harte uit om samen met ons het zomerseizoen goed in te zetten op zaterdag 21/4 met een heuse familiedag. Voor elk wat wils dus.

Vanaf 14.30u voorzien we de verwelkoming van alle nieuwe leden aansluitend met tal van leuke tennisactiviteiten door onze tennisschool, alsook enkele ludieke randactiviteiten voor jong en oud.
Onze Zevenaars organiseren een waar petanque- en Kubb-tornooi (inschrijven ter plaatse) en voor de kleinsten is er een springkasteel voorzien. Laten we hopen dat die dag het weer meezit.

Om 18u nodigen we jullie graag uit voor de officiële opening van het zomerseizoen met een woordje van onze voorzitter en een lekker aperitief en hapje.

Aansluitend kan u genieten van een overheerlijk buffet à volonté met traditionele Vlaamse gerechten (stoofvlees, vol-au-vent en ballekes in tomatensaus) voor de democratische prijs van 15€. Vooraf inschrijven in het clubhuis of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is verplicht. De plaatsen zijn beperkt.

En traditiegetrouw sluiten we de avond af met een heus “Bal Marginal”.
Haal je meest foute kledij boven en laat je beste moves zien op de verkeerde deuntjes van DJ Ronny & Johnny.

Aangepast reservatiesysteem

Het nieuwe zomerseizoen is gestart op 1/4/2018 met een aangepast reservatiesysteem.

Terreinen 1, 2, 5, 6 en 8 kunnen nog altijd 14 dagen op voorhand gereserveerd worden via het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen.

Terreinen 3, 4 en 7 worden nog altijd gereserveerd ter plaatse via het blad op het clubhuis (1 speler moet steeds ter plaatse blijven) met het verschil dat deze terreinen ook zichtbaar zijn via het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen.

Vanaf heden zullen alle activiteiten zoals interclubs, lessen, stages e.d. die plaatsvinden op  terreinen 3, 4 en 7 op voorhand zichtbaar zijn via het reservatiesysteem, zodat men kan zien of deze terreinen vrij zijn voor reservaties ter plaatse.

De ballon blijft nog staan tot 8 april en zomerleden kunnen terreinen 1, 2 en 3 reserveren volgens de regels van zomerseizoen.

Diegenen die hun lidgeld niet betaald hebben kunnen geen terrein reserveren, noch tennissen, lessen of stages volgen en interclub spelen zolang het lidmaatschap niet betaald is.

Inschrijven kan nog steeds via de blauwe knop op de homepage van de site.

Afbraak van de ballon op maandag 9 april

De ballon wordt afgebroken op maandag 9 april, na de paasstage. Naast de firma STAMO die het straffe werk doet, zijn vele handen die het werk licht maken altijd welkom!

Ledenboekje 2018

Het nieuwe ledenboekje zal uitgedeeld worden op vrijdag 25/5 tijdens de spaghetti-avond die georganiseerd wordt ten voordele van de club.

Nadien zullen er een aantal exemplaren beschikbaar zijn aan de ingang van het clubhuis.

Ben je bereid de club te steunen door je “zaak” in de kijker te zetten en een publiciteit te plaatsen in het ledenboekje, stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar onze dagmanager Dominique Feyten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Een halve pagina kost 140€, een volledige pagina 200€.

Tennisschool

De outdoor paasstage met indoor mogelijkheden gaat door van maandag 2/4 tot en met vrijdag 6/4.

De lentecyclus-jeugd start op maandag 16 april en loopt tot einde juni.

De BTC kidstoer vindt plaats op zaterdag 16/6 en alle lesnemers van wit, blauw, rood, oranje en groen worden automatisch ingeschreven door de tennisschool.

In juli en augustus organiseert de tennisschool voor de jeugd vanaf 4 jaar 6 recreatieve zomerstages, 7 tornooistages en 7 zomertrainingsweken.

Voor uitleg, data, prijzen en inschrijvingsformulieren zie www.brusselsetennisclub.be – rubriek school – zomerstages

Voor de lessen voor volwassenen (lessen nieuwe leden, re-start to tennis, competitielessen, privélessen) kan men inschrijven tot maandag 23/4.

Deze lessen starten vanaf maandag 30/4.

Inschrijven via www.brusselsetennisclub.be – rubriek school – lessen volwassenen zomerseizoen

Dit jaar zullen er ook 3 volwassen stages doorgaan tijdens de maanden juli en augustus.

Hiervoor zal nog tijdig een mail verstuurd worden met data, prijzen en inschrijvingsmogelijkheden.

Interclub Volwassenen

Na de oproep van de competitiecommissie zijn er 130 leden die zich kandidaat gesteld hebben voor de volwassenen-interclubwedstrijden. Daarmee werden er 16 interclubploegen gevormd die in het voorjaar zullen strijden voor het kampioenschap van Vlaams-Brabant, daarna misschien zelfs voor het kampioenschap van België.

Het betreft volgende ploegen: 2 voor de dames, 2 dames+25, 2 dames+35, 4 heren, 3 heren+35, 2 heren+45, één heren+65.

De poules en de kalender voor Interclub 2018 kunnen geraadpleegd worden via www.tennisvlaanderen.be > rechtsboven in het startscherm > Zoek “Club” > “7003” als Clubnummer > “Zoek” > klik “Brusselse T.C.”. Vervolgens vind je onder “Interclub” de verschillende ploegen en de kalender.

P.S.: voor de jeugdinterclub zijn 12 ploegen ingeschreven: U9/2, M11/3, M15/2, M15/3, M15/4, J11/3, J13/3, J13/4 (2 ploegen), J15/3 en J15/4 (2 ploegen).

Recreatief zomertornooi

Na een sabbatjaartje komt het recreatief zomertornooi er weer aan!
Enerzijds een competitie maar anderzijds toch vriendschappelijke ontmoetingen.
Voor trouwe BTC-leden maar zeker ook een ideale gelegenheid voor nieuwere leden om tennispartners te leren kennen.

Hoe werkt het?
In poules van 4 of 5 personen (afhankelijk van het aantal inschrijvingen) speelt u 3 of 4 wedstrijden tegen spelers van ongeveer gelijkwaardig niveau.

Er zijn 4 categorieën :
- dames C30/4 of hoger
- dames C30/5 of NG
- heren  C30/4 of hoger 
- heren C30/5 of NG 

Minimumleeftijd om deel te nemen is 16 jaar/geboortejaar 2002.

Wanneer wordt gespeeld?

Bij vorige edities van het zomertornooi werd gespeeld in juli en augustus.
Dit jaar beginnen we er vroeger aan zodat er meer tijd is en minder timingproblemen door vakantieperiodes.
Wedstrijden zullen kunnen gespeeld worden vanaf 15 mei en alle wedstrijden moeten gespeeld zijn voor 10 augustus aangezien nadien ons Kom op tegen kanker- tornooi van start gaat.
En in september worden de eindrondes gespeeld waaraan de eerste 2 van elke poule kunnen deelnemen.

Hoe wordt gespeeld?

Geen volledige wedstrijden in sets maar 1 uur spelen met doorlopende telling (bv 8/6) zodat een terrein op de normale wijze kan gereserveerd worden.
Spelers spreken onderling af wanneer en op welk terrein ze hun wedstrijd van een uur afwerken.
Er moet altijd een winnaar zijn.
Indien de stand gelijk is rond de 50ste minuut wordt een tiebreak tot 7 gespeeld.
De winnaar meldt de uitslag aan
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijvingen kunnen gebeuren via deze link.

Jij doet toch ook mee?

Inschrijven kan vanaf heden tot 1 mei. Nadien worden de poules ingedeeld en zal je vernemen tegen welke spelers je het zal opnemen.

Open BTC-jeugdtornooi

Het open BTC-jeugdtornooi gaat door van vrijdag 18/5 tot en met zondag 27/5.

Wij raden alle jeugd-competitiespelers van BTC aan om zich tijdig in te schrijven voor dit tornooi daar er  voor alle reeksen een maximum aantal inschrijvingen toegelaten zijn. Zodra het maximum aantal bereikt is, sluit de tornooileider de inschrijvingen.

Weet je niet hoe in te schrijven? Vraag raad aan de trainers of de jeugdcommissie.

Het is een unieke gelegenheid om een tornooi te kunnen spelen in de eigen club !

Kom op tegen Kanker-tornooi

De voorbereidingen voor ons Kom op tegen Kanker-tornooi, dat zal doorgaan van 16 tot en met 26 augustus 2017, zijn opgestart. Net zoals de voorbije jaren zijn er verschillende formules om onze campagne te ondersteunen. De komende weken zal je zeker aangesproken worden met de vraag of je bereid bent een bijdrage te leveren voor onze KotK-campagne.

Proficiat aan deze bijkomende BTC-wedstrijdofficials

Het examen van interclubleider, ingericht door Tennis Vlaanderen, werd met goed gevolg afgelegd door Barbara Van den Bosch, Tom Van Eycken en Jan De Smet, terwijl Emy Felix en Wout Felix geslaagd zijn voor het examen van scheidsrechter.

Proficiat aan al deze laureaten!

Versterking van de communicatiecommissie noodzakelijk

Je hebt het al gemerkt: o.a. onze website is aan een opfrisbeurt toe, en BTC heeft nood aan een vlotte(re) manier van communiceren met haar leden. Bovendien zal BTC, dankzij Tennis Vlaanderen, kunnen gebruik maken van een club-app op maat van de club.

Om dit te kunnen realiseren is het noodzakelijk dat de communicatiecommissie uitgebreid wordt met leden die visie hebben op hedendaags en efficiënt communiceren, en die zin hebben mee hun schouders te zetten onder een aantal nieuwe initiatieven.

Personen die bereid zijn mee te werken in de communicatiecommissie, mogen een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

BTC steunt de opleiding van blindengeleidehonden

Onze senioren, de Zevenaars, hebben recent een bezoek gebracht aan het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in Koksijde.

Het was een initiatief om niet snel te vergeten.

Hoe kunnen wij hen steunen ? Uiteraard is een financiële bijdrage steeds mogelijk, maar ook de mogelijkheid om dopjes te verzamelen.

Een opleiding kan gedragen worden door het verzamelen van 98.000 kg dopjes.

Hiervoor staat nu een rode ton op de club en dank bij voorbaat aan hen die de blinden hierbij helpen.

Lief en leed

Geboorte van Gust op 15/02/2018, zoontje van Johan en Dagmar De Leener-Decramer

Geboorte van Toon, zoon van Sigrid Decramer en Manu Cnop, op 22/03/2018

Van harte proficiat aan de trotse ouders en gootouders!

Met ingetogenheid moeten wij u het overlijden melden van verschillende leden en naasten van leden:

26/01/2018: Peter Leyder, zoon van Rob Leyder en Ingrid Van de Velde

26/01/2018: Chris Vermeir, echtgenote van Michel Driesen

27/01/2018: Toto Roggen

28/01/2018: Marie-Madeleine Van Oudenhoven, moeder van Peter en Toon Geeroms

27/02/2018 : Frans Maes

Wij bieden de families onze oprechte deelneming aan.

Kalender

2 - 6/04/2018 : Paasstage

21/04/2018 : Officiële opening zomerseizoen + “Bal Marginal”

18/04 - 15/06/2018 : Interclubwedstrijden

1/05 - 15/08/2018 : Recreatief zomertornooi

18 - 27/05/2018 : Jeugdtornooi Ethias Zomercriterium

25/05/2018 : Spaghetti-avond

16/06/2018 : Zomer – Kidstoer

23/06/2018 : Ibiza Party

13 - 19/08/2018 : Kom op tegen Kanker-Senioren tornooi

16 - 26/08/2018 : KotK-Dubbeltornooi Criterium Het Nieuwsblad

5 - 16/09/2018 : Clubkampioenschap