Reglement Laddercompetitie 2017

Reglement laddercompetitie 2017

1. Wat houdt “laddercompetitie” in?

Een laddercompetitie biedt enerzijds de mogelijkheid om regelmatig met andere clubgenoten te spelen, en anderzijds een interne competitie met bijbehorende rangschikking te organiseren.

2. Hoe ziet onze laddercompetitie er concreet uit?

In 2015 werd voor het eerst sinds lang opnieuw een laddercompetitie georganiseerd. Er is een ladder voor Dames, en één voor Heren. Indien er voldoende vraag is naar bijkomende ladders, zal de competitiecommissie overwegen er extra bij te maken.

De huidige rangschikking kan hier teruggevonden worden.

Personen die nog niet deelnemen aan de laddercompetitie en zich wensen in te schrijven, doen dit via deze link. Nieuwe deelnemers worden onderaan de ladder toegevoegd.

De ladder wordt opgedeeld in progressief groter wordende groepjes: nummers 1, 2 en 3 vormen een eerste groep, nummers 4, 5, 6 en 7 de tweede groep,nummers 8, 9, 10, 11 en 12 de derde groep enz.

Binnen eenzelfde groep mag je eender wie die vòòr je staat, uitdagen voor een wedstrijd. Win je deze wedstrijd, neem je de plaats in van deze speler, die dus 1 plaats zakt, evenals alle andere spelers die vòòr de wedstrijd tussen uitgedaagde en uitdager stonden.

De 2 eerste spelers van een groep mogen iemand van de hogere groep uitdagen (bvb. de 1ste en 2de van groep 5 mogen iemand uitdagen van groep 4, niet van een hogere groep).

3. Hoe ga je concreet tewerk wanneer je iemand wil uitdagen?

Bij de inschrijving voor de laddercompetitie, geef je telefoonnummer en/of mailadres op via dewelke je dagelijks bereikbaar bent.

De uitdager contacteert de uitgedaagde; onderling komen ze overeen wanneer de ontmoeting plaatsvindt, en dit binnen de 14 dagen na het eerste contact. Vb.: de uitdager neemt contact op 1 mei; indien de uitgedaagde zich niet beschikbaar kan stellen ten laatste op 15 mei, neemt de uitdager diens plaats in. Uitzondering: indien iemand binnen een lopende periode van 14 dagen reeds 3 ladderwedstrijden gepland heeft, wordt de termijn binnen dewelke die persoon moet kunnen spelen, verlengd tot 1 week na de laatste van deze 3 wedstrijden.

De uitdager moet eerst zijn wedstrijd gespeeld hebben voor hij opnieuw iemand mag uitdagen.

4. Hoe en wanneer wordt de wedstrijd gespeeld?

Er worden door de club geen terreinen gereserveerd, specifiek voor de laddercompetitie. De uitdager moet dus zelf een terrein reserveren, en dient bevestiging te krijgen van de uitgedaagde voor wat betreft dag en uur.

Er wordt gedurende 1 uur (max. 10 minuten opwarming + min. 50 minuten wedstrijd) gespeeld, waarbij de gewonnen spelletjes gewoon opgeteld worden. Bij gelijke stand op 5' voor het einde van het uur, wordt een (gewone) tie-break gespeeld.

5. Wat te doen na het einde van de wedstrijd

6. Wat indien een wedstrijd vastgelegd wordt vooraleer een eerdere wedstrijd van 1 van beide spelers gespeeld is?

Indien de uitgedaagde in rang gestegen is in de periode tussen uitnodiging en de match zelf, wordt de match toch nog gespeeld.

Ook in alle andere gevallen gaat de wedstrijd gewoon door.

7. De ladderkampioen

Naast de gewone ladder-rangschikking wordt per zomerseizoen een “ladderkampioenschap” georganiseerd. Het puntensysteem is hetzelfde als de puntentelling bij tornooien en interclub, dus afhankelijk van de onderlinge klassementen:

JE SPEELT TEGEN IEMAND MET

ALS JE WINT, SCOOR JE

ALS JE VERLIEST, SCOOR JE

≥ 3 klassementen hoger

+ 125 punten

2 klassementen hoger

+ 100 punten

1 klassement hoger

+ 75 punten

Zelfde klassement

+ 50 punten

- 10 punten

1 klassement lager

+ 10 punten

- 25 punten

2 klassementen lager

+ 5 punten

- 50 punten

≥ 3 klassementen lager

- 50 punten

Als je ≥ 40 (Dames) / 45 (Heren) jaar bent, en ≥ 10 jaar ouder dan je tegenstander, worden de punten gehalveerd bij verlies, en verdubbeld bij winst.

Inschrijven voor de laddercompetitie doe je hier.