UPDATE CORONA SITUATIE BTC 26/4

Beste BTC’ers

Yes! EIN-DE-LIJK is het zover. Na weken in ons kot op zoek te moeten gaan naar creatieve manieren om actief te blijven, krijgen we vanaf maandag 4 mei, onder strikte voorwaarden, groen licht om opnieuw recreatief tennis en padel te spelen! Daar worden wij, en jullie ongetwijfeld ook, héél gelukkig van. Aan Tennis Vlaanderen, clubs en alle leden om te bewijzen dat we dit vertrouwen waard zijn. Daarom een heel warme oproep aan jullie om álles in het werk te stellen om onze favoriete sport op een veilige manier te beleven.

Volg zeker de Play Safe & Go-richtlijnen

Uiteraard zal ons padel- en tennisuurtje er nog even iets anders uitzien dan we¬†gewoon waren. We zullen¬†bepaalde, strikte maatregelen moeten volgen om veilig te kunnen spelen.¬†Het is h√©√©l belangrijk dat alle clubs en spelers deze richtlijnen nauwgezet opvolgen. We rekenen hiervoor¬†op ieders verantwoordelijkheid!¬†Om dit in goede banen te leiden, maakten we werk van duidelijke¬†‚ÄėPlay Safe & Go richtlijnen voor spelers‚Äô, die we begin volgende week met jullie zullen delen, nadat we ook de laatste en gedetailleerde richtlijnen van de overheid en Sport Vlaanderen ontvangen hebben. Ook voor¬†interclub en tornooien¬†kunnen we dan meer duidelijkheid scheppen.

Vanaf 4 mei zal het mogelijk zijn in de buitenlucht te spelen. Ook wordt onder andere gevraagd een afstand van elkaar te houden van 1,5 m., net zoals dit nu zo is. Het spreekt voor zich dat ook het clubhuis niet open zal zijn geziene de algemene horeca-richtlijnen. Het clubhuis blijft wel open in de succesvolle ‚Äėtake away‚Äô formule op de welbekende nummers 02 460 07 17 (clubhuis) of 0473 40 84 60,¬†via mail, sms, Whatsapp of Facebook.

Je club bereidt zich voor

Je staat wellicht te popelen om online je terrein te reserveren. Maar ook je club heeft nu pas het goede nieuws gekregen en moet zich kunnen voorbereiden. Geef je club even de tijd om alles hiervoor in orde te brengen. Heb je je lidgeld nog niet betaald? Wacht daar niet langer mee, zodat je vanaf 4 mei meteen terug aan de slag kan!

De BTC zal de nodige maatregelen treffen om zo snel mogelijk alle pleinen speelklaar te hebben. Door de Corona-crisis was het tot op heden nog niet mogelijk de Ballon af te breken, en de pleinen 1 tot 3 speelklaar te maken. We spannen ons nu in om dit zo snel mogelijk in orde te krijgen met onze partner.

Meer nieuws over dit alles in de komende dagen !

Veel tennisplezier!

Het BTC-bestuur.