Corona richtlijnen Tennis Vlaanderen

Corona-maatregelen

Met de ministers voor sport van de drie gemeenschappen werd een akkoord bereikt voor de invulling van de kleurcodes Groen, Geel, Oranje en Rood waarbij tennis en padel kan gespeeld worden.

Bij fase Rood kunnen -12 jarigen zowel indoor en outdoor blijven spelen, terwijl +12 jarigen enkel outdoor kunnen (padel) spelen met gezin of maximum 2 dezelfde speelpartners. Dat betekent dat ENKEL bij fase Rood er niet door +12 jarigen Indoor gespeeld kan worden.

Een overzicht van de verschillende kleurcodes :

volledige informatie over de Covid-maatregelen is te lezen op https://www.tennisvlaanderen.be/maatregelen-coronavirus

Tot slot roept het bestuur alle leden op om maximaal de algemene corona-voorschriften na te leven :

  • Niet naar de club te komen bij quarantaine, ziekteverschijnselen of effectieve besmetting.
  • Regelmatig handgel te gebruik en de handen te wassen.
  • Het mondmasker steeds op de club te dragen behalve tijdens het spelen zelf of wanneer gezeten aan een tafel voor een consumptie.

Alleen door een strikte naleving van de gezondheidsvoorschriften kunnen we de winterperiode veilig en gezond door komen, en zal iedereen verder van zijn/haar sport kunnen genieten!

Clubhuis BTC

UPDATE 8.10 : Het clubhuis zal verplicht gesloten zijn vanaf 23u, terwijl de zogeheten regel van 4 dient gerespecteerd te worden.

Dankzij de grote groei van ons ledenbestand en de extra capaciteit van terreinen zal dit ook zorgen voor extra aanwezigheid in ons clubhuis.

Er kan dus “corona-proof” gezorgd worden voor een fijne after-tennis, mits we ons houden aan de algemene regels. ENKEL bij fase rood zal het clubhuis gesloten zijn.

Wat betekent dit?

  • Het aantal tafels zal beperkt worden, met voldoende afstand tussen de tafels.
  • Om elkeen die tennis of padel gespeeld heeft toe te laten iets te consumeren, wordt een tijdslot voorzien van 1 uur na het verlaten van het terrein, zodat de spelers/speelsters van het volgende uur ook de kans hebben om iets te consumeren.
  • Leden die iets wensen te eten dienen hiervoor voorafgaandelijk bij de uitbating te reserveren.