Nieuwe aanwinsten voor de BTC Tennisschool!

In lijn met onze ambities start in 2021 de BTC Tennisschool met een nieuwe structuur, waar we een onderverdeling maken tussen Recreatie en Competitie. Zo kunnen we voor iedereen de juiste sportieve uitdaging aanbieden. We zijn daarom blij een nieuwe verantwoordelijke voor de Competitie aan boord te krijgen. Vanaf seizoen 2021 zal Gunter Vanderveeren de verantwoordelijkeid van de BTC Tennisschool Competitie op zich nemen.

Wie is Gunter Vanderveeren?

Gunter werd reeds op 10-jarige leeftijd kampioen van Vlaams-Brabant op BTC Wemmel(!). Dit was het begin van mooie successen in de jeugdreeksen, met als uitschieters een bronzen medaille op het Europese kampioenschap dubbel, toernooiwinsten bij de -14 in Monte Carlo en Genua, Belgisch kampioen -16 enkel én dubbel, alsook deelnames als junior aan Roland Garros, Wimbledon en Australian Open. Bij de heren groeide Gunter door als A-speler, met een beste ATP ranking van 350 in het enkel en 250 in het dubbel. Hij werd ook Belgisch kampioen in dubbel heren én gemengd.

Als coach heeft Gunter zich constant verder ontwikkeld, en werkte hij reeds succesvol met Tom Vanhoudt (ATP finals dubbel), Kristof Vliegen (ATP top 60) en Ruben Bemelmans. Internationaal werkte hij met Collin Bennet (UK) en de Nederlandse tennisbond (junioren dubbeltitel op Australian Open).

Tonnen ervaring die de BTC Tennisschool graag gebruikt om zijn ambities waar te maken.

Waarom koos je voor de BTC Tennisschool, Gunter?

“Ik voelde onmiddellijk een match met de BTC Tennisschool en het clubbestuur die de ambitie deelden om competitie-tennis een strategische plaats te geven in de club. Er is immers veel ervaring aanwezig, en in combinatie met hun prachtige vernieuwde infrastructuur kan dit alleen maar een succesverhaal worden!”

In het zog van Gunter zijn we ook blij dat Didier Van Den Eynde ons trainers-team komt vervoegen.

Didier speelt reeds 35 jaar tennis. Als 18-jarige werd hij C-kampioen van België, en met de club Tennis SDI werd hij 8 keer kampioen in de nationale interclub-competitie. Reeds vroeg besliste Didier volledig de focus op zijn coach-carrière te zetten. Vanaf zijn 25 jaar werkte hij met de beste jongeren van Vlaams-Brabant, en in 2008 richtte hij samen met Dirk Van Der Poorten ‘Top Tennis Team’ op. Doelstelling was om top-talenten de kans te geven een internationale carrière te combineren met de hogere studies. Zo ontfermden zij zich ondermeer over Alexandra Grela (ATP 491), Robin Cambier en Alexander Kokorev (beiden A-nationaal) zodat na een uitdagende tijd in het Amerikaanse College Tennis zij ook een mooi diploma op zak hebben. Beter bekend bij het grote publiek is Alison Van Uytvanck (WTA 37) die van haar 10e tot haar 18e jaar trainde binnen het TTT-project.

Een knappe aanwinst voor de BTC Tennisschool. Welkom Didier!

Zoals Gunter verantwoordelijk is voor de competitie, blijft Peter Govaerts dit voor de Recreatie-tennis. Peter kent ondertussen de BTC zoals zijn broekzak, en heeft sinds vorig jaar weer zijn volledige focus op deze nieuwe rol gezet. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij samen met Gunter een mooi kader aanbiedt voor de BTC Tennisschool in zijn geheel.

Alvast veel succes allemaal voor het nieuwe seizoen 2021!