Tennis Clubkampioenschap 2021

Misschien heb je de inschrijving van het recreatief tennistoernooi van BTC Tennis & Padel gemist maar wil je toch graag gaan voor de titel ‘beste BTC-tennisspeelster/speler 2021’? Of je vind het fijn om om nieuwe mensen van je eigen niveau te kunnen spelen?

Wel, dan is het Clubkampioenschap Tennis 2021 iets voor jou, en dit zal spoedig van start gaan!

Hoe werkt het?

De voorrondes worden gespeeld via de formule van een laddercompetitie, opgedeeld in Dames en Heren. De indeling gebeurt op basis van de tennisklassementen, en iedereen kan zijn ranking verbeteren door spelers uit te dagen die boven hem/haar staan.

De eindronde wordt gespeeld via de formule van een klassiek toernooi. De hoogst gerangschikten worden hiervoor geselecteerd.

Wanneer gaat dit door?

De voorrondes starten op 7 juli en worden afgesloten op zondag 29 augustus. De eindronde start op maandag 30 augustus. De finales worden gespeeld eind september 2021.

Hoe kan ik me inschrijven?

Vul het formulier in om je in te schrijven!

Bepaalde basis-regels zullen worden afgestemd op het aantal deelnemers. Het volledige reglement van het clubkampioenschap zal daarom gecommuniceerd worden bij de start van de voorrondes. Hier zijn alvast enkele basis-regels :

  • De ladder wordt opgedeeld in segmenten gebaseerd op het klassement.
  • Enkel de hoogst geplaatste spelers van een bepaald segment kunnen spelers van een hoger segment uitdagen.
  • De uitdager contacteert de hoger geplaatste. Er wordt onderling afgesproken, en dit binnen de 14 dagen na het eerste contact.
  • Deze termijn kan verlengd worden met een week indien de hoger geplaatste reeds 2 andere wedstrijden heeft ingepland.
  • De uitdager moet eerst deze match spelen alvorens hij een andere speler wil uitdagen; matchen waarbij hij of zij zelf wordt uitgedaagd tellen niet mee.

Zowel voor al de recreatieve en sportieve tennissers van BTC Tennis & Padel een absolute must!