BTC eerste CO₂-neutrale tennis- en padelclub van ons land

BTC Tennis & Padel in Wemmel mag zichzelf de eerste CO₂-neutrale tennis- en padelclub van België noemen, en daar zijn we terecht trots op!

Tijdens het realiseren van onze nieuwe tennishal groeide de ambitie om deze zoveel mogelijk energie-efficiënt te bouwen en het energieverbruik van de club sterk te verminderen! Door middel van een energie-audit door CO2logicwerd er een CO₂-balans opgesteld en konden de nodige acties ondernomen worden.

42 energiezuinige led-lampen en extra isolatie zorgen voor de nodige besparingen, en 300 (!) zonnepanelen van ENGIE op het dak verzekeren een productie van elektriciteit die gelijk staat aan het verbruik van 25 huishoudens en vermijden een CO₂-uitstoot gelijk aan 20 dieselwagens in het dagelijkse verkeer.

De resterende ecologische voetafdruk wordt verder gecompenseerd door een participatie van BTC Tennis & Padel in een herbebossings-project te Burkina Faso waar de aanleg van een ‘grote groene muur’ verdere woestijnvorming moet voorkomen.

Al deze inspanningen, in combinatie met een 100% groen Belgisch energiecontract, hebben de club het label ‘CO2-Neutraal®’ opgeleverd, en dat willen we graag in de kijker zetten. Als bestuur staan we voor een duurzame club, waar we graag initiatieven steunen die zorgen voor een beter klimaat en een gezonde, sportieve toekomst.

Op 26 september omstreeks 18.00u zal de nieuwe hal officieel ingehuldigd worden met dit fraai certificaat, naast de andere activiteiten van onze ‘Indian Summer’. Jullie kunnen zich ook nog inschrijven voor de heerlijke brunch. Heel het programma vinden jullie terug op op onze website.