Nieuwe Corona-maatregelen vanaf 29.10

Beste Leden,

Gisteren heeft de Vlaamse overheid opnieuw strengere maatregelen aangekondigd, o.a. m.b.t. de sportsector.

Er zijn heel wat nieuwe maatregelen aangekondigd. Gezien de ernst van de situatie in Wemmel en de volledige rand van Brussel, moeten we echter een volledige sluiting van Indoor én Outdoor doorvoeren, zowel voor Padel én Tennis.

Deze nieuwe beslissingen tot sluiting treffen ons allemaal in onze sportieve ziel, maar we zijn hoopvol dat deze maatregelen tijdelijk zijn. Vanzelfsprekend houden we jullie op de hoogte van mogelijke wijzigingen. Het bestuur vraagt jullie om alle veiligheidsmaatregelen strikt op te volgen in het belang van allemaal én onze club.

Bedankt hiervoor.

Het BTC-bestuur

Update : Corona-richtlijnen Clubhuis BTC vanaf 19 oktober

Vanaf maandag 14 oktober worden restaurants en cafés gesloten voor 4 weken. Deze regel geldt ook voor ons clubhuis.

Het crisiscentrum formuleert het zo :

 • Voor indoor activiteiten blijven de bestaande protocollen gelden tot aan evaluatie op 23/10. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding.
 • Sportwedstrijden: compartimenten worden gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (amateurs). Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.
 • Desondanks dat ons clubhuis een vergunning als restaurant heeft, zal deze dus ook gesloten worden voor de volgende 4 weken gezien ook de restaurants moeten sluiten.

Vanuit het bestuur blijven we natuurlijk voor jullie de situatie op de voet volgen. Hou het veilig en geniet van de tennis en padel!

Corona Update woensdag 14 oktober

Vanaf woensdag 14 oktober bevinden we ons in code ‘Oranje’.

Wat betekent dat voor Tennis en Padel op de BTC?

 • De kleedkamers en douches blijven gesloten.
 • Outdoor (Padel) kan zowel enkel- en dubbelspel blijven doorgaan.
 • Indoor enkelspel blijft toegestaan.
 • Ook indoor recreatief dubbelspel kan blijven doorgaan mits de 1,5m afstand steeds gegarandeerd wordt:
  • Deze 1,5m afstand moet ook tijdens de balwisselingen steeds nageleefd worden. Een inbreuk op deze regel moet te allen tijde vermeden worden!
  • Vermijd kantwissels en zet de spelersbanken 1,5m uit elkaar!

Wat betekent dat voor het clubhuis?

 • De strikte regel van 4 is van toepassing in het clubhuis.

Mits de huidige uitbaters Mad Cuisine een FAVV-erkenning  als restaurant hebben, heeft zij vanuit het gemeentebestuur van Wemmel de toelating om open te blijven tot 1u. Goed nieuws dus voor de late tennissers die nog willen genieten van een fijne après-tennis. Maar, hou het wel veilig en respecteer wél de regel van vier!

BTC Tennisschool

Ook hier verandert er niets mits de juiste veiligheidsmaatregelen worden nageleefd :

 • Indoor lessen voor -12 jarigen blijven doorgaan.
 • Indoor lessen voor +12 jarigen blijven doorgaan met aangepaste trainingsvormen zodat de 1,5m afstand steeds gegarandeerd blijft.
 • Outdoor lessen (Padel) kunnen zoals voorheen blijven doorgaan.

De aanpassing naar Code oranje maakt wel dat het BTC-bestuur heeft beslist dat ouders van de kinderen die deelnemen aan de Wintercyclus, niet de hal of ballon mogen betreden!

We vragen jullie de kinderen tot de deur of de parking te begeleiden, waar ze ook opgepikt kunnen worden. We begrijpen dat deze maatregel niet leuk is voor de ouders, maar jullie solidariteit is nodig om geen verdere onnodige risico’s te nemen.

Corona richtlijnen Tennis Vlaanderen

Corona-maatregelen

Met de ministers voor sport van de drie gemeenschappen werd een akkoord bereikt voor de invulling van de kleurcodes Groen, Geel, Oranje en Rood waarbij tennis en padel kan gespeeld worden.

Bij fase Rood kunnen -12 jarigen zowel indoor en outdoor blijven spelen, terwijl +12 jarigen enkel outdoor kunnen (padel) spelen met gezin of maximum 2 dezelfde speelpartners. Dat betekent dat ENKEL bij fase Rood er niet door +12 jarigen Indoor gespeeld kan worden.

Een overzicht van de verschillende kleurcodes :

volledige informatie over de Covid-maatregelen is te lezen op https://www.tennisvlaanderen.be/maatregelen-coronavirus

Tot slot roept het bestuur alle leden op om maximaal de algemene corona-voorschriften na te leven :

 • Niet naar de club te komen bij quarantaine, ziekteverschijnselen of effectieve besmetting.
 • Regelmatig handgel te gebruik en de handen te wassen.
 • Het mondmasker steeds op de club te dragen behalve tijdens het spelen zelf of wanneer gezeten aan een tafel voor een consumptie.

Alleen door een strikte naleving van de gezondheidsvoorschriften kunnen we de winterperiode veilig en gezond door komen, en zal iedereen verder van zijn/haar sport kunnen genieten!

Clubhuis BTC

UPDATE 8.10 : Het clubhuis zal verplicht gesloten zijn vanaf 23u, terwijl de zogeheten regel van 4 dient gerespecteerd te worden.

Dankzij de grote groei van ons ledenbestand en de extra capaciteit van terreinen zal dit ook zorgen voor extra aanwezigheid in ons clubhuis.

Er kan dus “corona-proof” gezorgd worden voor een fijne after-tennis, mits we ons houden aan de algemene regels. ENKEL bij fase rood zal het clubhuis gesloten zijn.

Wat betekent dit?

 • Het aantal tafels zal beperkt worden, met voldoende afstand tussen de tafels.
 • Om elkeen die tennis of padel gespeeld heeft toe te laten iets te consumeren, wordt een tijdslot voorzien van 1 uur na het verlaten van het terrein, zodat de spelers/speelsters van het volgende uur ook de kans hebben om iets te consumeren.
 • Leden die iets wensen te eten dienen hiervoor voorafgaandelijk bij de uitbating te reserveren.

Wintercyclus Padelleden BTC

LESSEN VOOR VOLWASSENEN OP MAANDAGAVOND, DINSDAGAVOND, WOENSDAGAVOND EN DONDERDAGAVOND.  

Een wintercyclus van 4 lesweken (1,5u per week) waarbij je les krijgt om de twee weken.  Indien door regen de les niet kan doorgaan, wordt dit op dezelfde weekdag van de week erop ingehaald. De lessen op dinsdag en woensdag starten in de week van 19 oktober 2020 en de lessen op maandag en donderdag starten in de week van 26 oktober 2020.

Mogelijke uren :

Maandag :  18u30-20u


Dinsdag :  18u00-19u30 en  19u30-21u


Woensdag :  17u-18u30


Donderdag :  18u-19u30 en 19u30-21u


Prijzen :

Groepslessen – 4 personen – 6 u = 70€ per persoon
Groepslessen – 2 personen – 6 u = 120€ per persoon. 

Pas na doorgeven en goedkeuring van de groepen en het bedrag dient het totaalbedrag voor de lessen gestort te worden op rekening van BTC Tennisschool vzw IBAN BE38 0016 9027 1072 met als mededeling “padel + naam” en dit voor aanvang van de 1ste les.

Indien geen van bovenstaande mogelijkheden voor u zou passen, is het steeds mogelijk om groepslessen op afspraak aan te vragen (min. 6u).

Méér vragen over Padel-lessen via padel@brusselsetennisclub.be of Wout de Leeuw (0470 62 57 32).

Het nieuwe Winter-seizoen 2020-2021

Winterseizoen 2020-2021

Het winterseizoen start op 3 oktober en er zal voor het eerst gebruik kunnen gemaakt worden van de splinternieuwe tennishal. Tevens zal de winterballon van onze club weer klaar zijn voor het nieuwe winterseizoen.

Vanaf 3/10 kunnen beschikbare losse uren via het reservatiesysteem gereserveerd worden door zowel zomer- als winterleden. (Ballon = buitenterreinen, Hal = binnenterreinen) De afrekening gebeurt maandelijks door de de verantwoordelijke van de wintertennis.

Er kan deze winter dus zowel padel als tennis (op 6 terreinen!) gespeeld worden! Op de terreinen 5,6 en 7 kan men buiten blijven spelen zolang het weer het toelaat. (tot  30 november)

 

BTC Padel-toernooi

Beste leden,

Aangezien er tijdens de zomer wegens COVID-19 veel tornooien werden afgelast, heeft BTC besloten om haar leden te trakteren op een padel ledentornooi in de week van 21 tot en met 26 september.

Hoe gaat het toernooi in zijn werk?
Van maandag tot donderdag wordt er op elke avond een poule afgewerkt. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen gaan er x- aantal deelnemers door naar de eindfase van het toernooi dat op zaterdagavond 26 september zal gespeeld worden tijdens de opening van de nieuwe tennishal.

Elk team zal in de poulefase 3 wedstrijden spelen en starten om 18u of om 20u30

Organisatie met 2 poules op 2 terreinen 
Rotatie  Terrein 1  Terrein 2 
1 > 18u Wedstrijd 1  Wedstrijd 2 
2 > 18u45 Wedstrijd 3  Wedstrijd 4 
3 > 19u30 Wedstrijd 5  Wedstrijd 6 
4 > 20u30  Wedstrijd 1  Wedstrijd 2 
5 > 21u15  Wedstrijd 3  Wedstrijd 4 
6 > 22u  Wedstrijd 5  Wedstrijd 6 

Voor wie?
Enkel padel BTC-leden mogen zich inschrijven voor dit tornooi. Er zal zowel een reeks heren als een reeks vrouwen worden georganiseerd.

Hoe schrijf ik mijzelf en partner in voor het vrouwentoernooi?
Een email sturen naar padel@brusselsetennisclub.be met jouw eigen naam + de naam van jouw partner en bevestigen dat je aanwezig kan zijn op zowel maandag 21 september (poulefase) als zaterdagavond 26 september (eindronde).

Hoe schrijf ik mijzelf en partner in voor het mannentornooi?
Een email sturen naar padel@brusselsetennisclub.be met jouw eigen naam + de naam van jouw partner + vermelden welke dag jullie niet zouden kunnen deelnemen tussen dinsdag 22 september en donderdag 24 september(max. 1 dag aanduiden niet beschikbaar) + bevestigen dat je aanwezig kan zijn op zaterdagavond 26 september (eindronde).

Wat moet dat kosten?
Het inschrijvingsgeld per persoon bedraagt 5 euro. Cash af te geven aan de toernooileider bij aanvang van poulefase.

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijvingen sluiten zondag 13 september om 22u. Voor verdere vragen of opmerkingen kan u altijd een email sturen naar padel@brusselsetennisclub.be.

Alvast tot dan!
BTC Padel Commissie

Update van de BTC-ambities en de uitbating van ons clubhuis

Beste Leden,

Zoals jullie dagelijks kunnen zien op de club (je kan regelmatig updates vinden op https://www.facebook.com/BrusselseTennisClub/), schieten de werken van de uitbreiding goed op. De bijkomende padelvelden zijn al enkele weken open en we zien dat ze reeds intensief gebruikt worden. Dat heeft deels te maken met de sterke stijging van het aantal leden van onze club. Vooral in de categorie twintigers zien we een explosieve stijging van het aantal leden. We zijn bijzonder blij om zo veel jonge, enthousiaste leden op de terreinen en in het clubhuis te zien!

Ook de werken aan onze nieuwe tennishal liggen op schema. De komende weken wordt de vloer gelegd en de hal zal tijdig klaar zijn voor het nieuwe winterseizoen. De inschrijvingen voor de winter lopen vlot, zelfs beter dan in het business plan maar er zijn nog terreinen beschikbaar (vooral in het weekend). (Alle inlichtingen hierontrent via de verantwoordelijke van de wintertennis: Hubert Decramer (0475/93.52.37) of bestuur@brusselsetennisclub.be)

We werken ondertussen verder aan ons meerjarenplan. De parking rond de hal zal de komende weken ook aangelegd worden en begin volgend jaar plannen we een grondige aanpak van het clubhuis. De bedoeling is in de eerste plaats om de consumptieruimte groter te maken door uitbreiding richting de weidevelden.

Met de sterke uitbreiding van de hele BTC-infrastructuur, de stijging van het aantal leden en de uitbreiding van het clubhuis wordt de uitbating nog belangrijker en ook hier hebben we de nodige ambities.

Het bestuur van de club heeft daarom in samenspraak met de bv Ballon Btc, die de concessie verleende aan de huidige uitbater Mad Cuisine, beslist om deze concessie niet te verlengen zodat de concessie eindigt op 31 december 2020.

Onze uitbater Geert heeft de laatste jaren met Mad Cuisine de uitbating met hart en ziel ingevuld en we houden eraan hem daarvoor te danken. We wensen Geert ook alle succes met zijn toekomstige professionele activiteiten.

We wensen als bestuur ook alvast iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan de uitbreiding en de goede werking van de club. Deze club draait immers volledig op vrijwilligers en de realisatie van de uitbreiding was en is enkel mogelijk dankzij het talent en het harde werk van velen. Een dikke merci aan allen!

Johan De Keersmaeker 
Voorzitter BTC

Kris Westelinck
Zaakvoerder BV Ballon BTC

Reglement afzegging tennisles

 

REGLEMENT AFZEGGING TENNISLES

Indien het gaat om een groepsles is er geen inhaalmoment voorzien.

Indien het gaat om een privéles kan de lesnemer tot 24u voor aanvang van de les afzeggen mits geldige reden anders wordt de les aanzien als gegeven.

Afzeggen kan alleen via mail naar btc.tennisschool@hotmail.com met vermelding van naam van de lesnemer, dag en uur, naam van de trainer en geldige reden.

Geldige redenen zijn:

– blessure (bewijs van dokter)

– overlijden

– ziek (bewijs van de dokter)

– andere onvoorziene omstandigheden

LANGDURIG ZIEKTE OF BLESSURE VAN DE LESNEMER

Indien de lesnemer in de onmogelijkheid is om verder les te nemen door een langdurige blessure, breuk of langdurige ziekte zal mits bewijs van de dokter de helft van de niet gevolgde lessen worden terugbetaald. Het risico wordt zo door beiden partijen verdeeld daar de tennisschool de kosten moet blijven dragen van de trainers en de terreinen.

Om dit te doen gelden moet een doktersbewijs doorgestuurd worden 24u voor aanvang van de les naar btc.tennisschool@hotmail.com met duidelijke vermelding van naam van de lesnemer, dag en uur, naam van de trainer en vermoeden van herstarten van de les. Alvorens men terug kan herstarten dient eveneens 24u op voorhand een mail gestuurd te worden dat de lessen kunnen hervat worden.

Wintercyclus Intensief tennis inschrijvingsformulier