Beste toekomstig of nieuw clublid,

Om u wat sneller te laten thuis voelen op onze club, laten wij u hier kennismaken met enkele aspecten van ons clubgebeuren.
De basis BTC staat voor Brusselse TennisClub.
De voertaal binnen de club is Nederlands.

Klik ook voor inlichtingen over de volgende onderwerpen :

Wie is lid bij BTC?

Onze club heeft een sterk familiaal karakter, waar alle leeftijdscategorieën in vertegenwoordigd zijn met een sterk accent op de jeugdwerking. Wij kregen dan ook vorig jaar het kwaliteitslabel van Tennis Vlaanderen van jeugdvriendelijke club.
Naast de jeugd en de veertigers zijn ook de 70-tig plussers sterk vertegenwoordigd. Zij zijn actief spelend lid of barlid en hebben zich verenigd in een club genoemd de Zevenaars. Ze organiseren op elke zevende van de maand een activiteit.

En wie niet speelt ?

Van de niet-tennissende personen die regelmatig gebruik maken van de clubfaciliteiten, verwachten wij dat zij zich barlid maken. Dit kan voor de prijs van 35 € per jaar. Een inschrijvingsformulier hiervoor is terug te vinden via de blauwe knop op de homepage van deze site.

Gratis lessen voor nieuwe leden (volwassenen)

Wie voor de 1ste maal volwassen zomerlid is op BTC krijgt als vorm van integratie 5 gratis groepslessen. Deze lessen worden slechts 1 maal georganiseerd in de lente, schrijf U dus tijdig in.

Deze lessen worden gegeven op maandagavond en woensdagavond tussen 19u en 23u volgens de formule “start to tennis”. De groepen worden ingedeeld volgens niveau.

Inschrijvingen kan via school - rubriek lessen volwassenen

Gastspelers

Wilt U een niet-lid uitnodigen om te tennissen ?

Hiervoor dient U op voorhand een gastspelerformulier in te vullen en dit samen met de gastspelerbijdrage van 5€ te deponeren in de brievenbus. De formulieren, omslagen en de brievenbus bevinden zich in de inkomhall van het clubhuis.

Een zelfde gastspeler kan slecht driemaal per zomerseizoen worden uitgenodigd.

Clubwerking

De clubwerking berust enkel en alleen op vrijwilligerswerk. Het bestuur heeft hiervoor verschillende commissies in het werk geroepen om de taken te verdelen. Indien u zich geroepen voelt een handje toe te steken, aarzel dan niet met de verantwoordelijke hierover contact op te nemen.

Activiteiten

Naast de jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de officiële opening  half april; het Open Jeugdtornooi in mei; de Kidstoer in juni; het 'Kom op Tegen Kanker tornooi' half augustus en het Clubkampioenschap derde week september, worden er nog een aantal activiteiten georganiseerd.
Zo zijn er een spaghetti avond, de mosselavonden in de zomer of barbecues. Iedereen is van harte welkom op deze activiteiten.

Lessen

Wilt U lessen volgen ?

BTC Tennisschool organisseert een uitgebreid gamma aan tennislessen en stages zowel voor de jeugd (kids, recreanten en competitie) als voor de volwassenen (beginners, recreanten en competitie).

Ga hiervoor naar rubriek school.