Lentecyclus Tennis – Jeugd

 

LENTECYCLUS TENNIS – JEUGD 

De lentecyclus is voorbehouden aan BTC leden. Elk jaar moet het lidmaatschap vernieuwd worden voor aanvang van de lentecyclus daar deze geldig is van 1 april tot 31 maart. Ga hiervoor naar rubriek “Nuttig info – lid worden ?” – spelende leden indien dit nog niet gedaan is.

De lentecyclus jeugd is er voor jeugdleden tussen 4 en 18 jaar en bestaat uit een lessenpakket van 8 weken (start op maandag 15 april tot einde juni 2024).

Inschrijven kan tot en met zondag 10/03, nadien worden de inschrijvingen afgesloten om het lessenrooster op te maken. Na afsluiting krijgen jullie planningsvoorstel via mail toegezonden. Wij vragen jullie om dit zsm te bevestigen bij ontvangst. Na de bevestiging hiervan wordt de betalingsopdracht toegestuurd. LET OP : De inschrijving is pas definitief na de betaling en deze dient ten laatste op 25/3 geregistreerd te zijn. Indien niet zullen deze lesuren weer vrij komen.

Wie na 10/03 zich nog wilt inschrijven kan dit alleen via een verzoek per mail naar tennisschool@brusselsetennisclub.be.  Gelieve al uw gegevens alsook zoveel mogelijk beschikbaarheden door te mailen. Let op : Deze inschrijvingen zullen ingepland worden op de overgebleven vrije plaatsen na het vormen van het uurrooster.

HOE INSCHRIJVEN VOOR DE LESSEN?

Inschrijven doe je nu makkelijk via https://www.tennisenpadelvlaanderen.be/nl/clubdashboard/lessen-en-stages?clubId=2071 . Het lessenaanbod kan je ook verder op deze pagina lezen.

  • Kijk eerst jullie contactgegevens goed na op Tennis Home – Tennis en Padel Vlaanderen zodat er geen nuttige communicatie verloren gaat.
  • Kies binnen het BTC Tennisschool aanbod de correcte doelgroep en klik op inschrijven.
  • Hierna krijg je de vraag of de speler die je wenst in te schrijven reeds aangesloten is geweest bij Tennis  en Padel Vlaanderen of de Waalse federatie AFT.
  • Is dit niet het geval dien je de nodige gegevens in te vullen zodat dit in orde wordt gebracht.
  • Indien je reeds lid bent van Tennis en Padel Vlaanderen kan je nu met je gekende gegevens inloggen. (Wachtwoord vergeten? Geen paniek! Klik op ‘wachtwoord vergeten’ en je krijgt een nieuw wachtwoord via mail toegezonden. Check ook je spambox als je hem niet dadelijk terugvindt.
  • Geef al de gevraagde info door in alle stappen en vink zeker voldoende beschikbaarheden aan.
  • Toch nog problemen? Verspil niet teveel tijd en contacteer ons via tennisschool@brusselsetennisclub.be en we contacteren je zo spoedig mogelijk om je te helpen. Geef dus zeker ook je GSM-nummer door.
LESSENAANBOD :

WIT

Wit is de ideale voorbereiding voor kinderen van 4 tot 5 jaar die willen tennissen. Op een plezierige manier worden de psychomotorische vaardigheden van het kind getraind door middel van loop, spring, werp en vangspelletjes met allerlei materialen.

Lesmomenten : enkel op woensdag om 14u00 en 15u00 en op zaterdag om 9u30 en 10u30.

Prijs 1u per week (max. 5 leerlingen/trainer) – 8 weken : 110€

Prijs 2u per week (max. 5 leerlingen/trainer) – 8 weken  : 210 €

BLAUW

Blauw is bedoeld voor beginnende tennissers tussen 5 en 7 jaar. Alle basisslagen worden aangeleerd behalve de bovenhandse opslag. Er wordt gespeeld met een mousse bal over een laag netje en op een terrein van 8,23m op 2,75m.

De kidslessen zullen aansluitend aan de tennis een half uur coördinatie bevatten. De tennisschool heeft voor deze formule gekozen omdat een kind onder de 10 jaar volop in zijn motorische ontwikkelingsfase zit. Op deze leeftijd zijn kinderen zeer vatbaar om te leren bewegen (rennen, stoppen, starten, springen,…), om complexere bewegingen aan te leren (agility, coördinatie) en om musculaire systemen te trainen (zoals bijvoorbeeld snelheid). Ons doel met de coördinatietraining is dus om op een speelse manier de kinderen te helpen in hun ontwikkeling van deze basiseigenschappen. Ook kunnen wij ze op deze manier leren doorzetten in moeilijke situaties en hun leren concentreren op de kern van bepaalde oefeningen. De kinderen zullen zich makkelijker kunnen aanpassen in complexere oefeningen zoals bijvoorbeeld het spelen van tennis maar ook in andere situaties van het dagelijkse leven. Het volgen van deze coördinatietraining zal dus buiten het sociale aspect van samen te spelen een snellere progressie op gebied van tennis met zich mee kunnen brengen en dus meer succeservaring voor de kinderen.

EN MEER SUCCES = MEER FUN!

Lesmomenten : enkel op woensdag om 14u en 15u, op zaterdag om 9u30 en 10u30

Prijs 1 x 1,5u per week (max. 5 leerlingen/trainer, coördinatie is in groep) – 8 weken  : 165 €

Prijs 2 x 1,5u per week (max. 5 leerlingen/trainer, coördinatie is in groep) – 8 weken : 310 €

ROOD

De richtleeftijd is 7 tot 9 jaar. De juiste tennistechniek in functie van de tactiek wordt nu aangeleerd. De racketgrepen en de bovenhandse opslag worden toegevoegd aan de basisslagen. Er wordt gespeeld met een grote softbal op een terrein van 11m op 5,5m.

De kidslessen zullen aansluitend aan de tennis een half uur coördinatie bevatten. De tennisschool heeft voor deze formule gekozen omdat een kind onder de 10 jaar volop in zijn motorische ontwikkelingsfase zit. Op deze leeftijd zijn kinderen zeer vatbaar om te leren bewegen (rennen, stoppen, starten, springen,…), om complexere bewegingen aan te leren (agility, coördinatie) en om musculaire systemen te trainen (zoals bijvoorbeeld snelheid). Ons doel met de coördinatietraining is dus om op een speelse manier de kinderen te helpen in hun ontwikkeling van deze basiseigenschappen. Ook kunnen wij ze op deze manier leren doorzetten in moeilijke situaties en hun leren concentreren op de kern van bepaalde oefeningen. De kinderen zullen zich makkelijker kunnen aanpassen in complexere oefeningen zoals bijvoorbeeld het spelen van tennis maar ook in andere situaties van het dagelijkse leven. Het volgen van deze coördinatietraining zal dus buiten het sociale aspect van samen te spelen een snellere progressie op gebied van tennis met zich mee kunnen brengen en dus meer succeservaring voor de kinderen.

EN MEER SUCCES = MEER FUN! 

Lesmomenten : enkel op woensdag om 14u en 15u, zaterdag om 9u30 en 10u30

Prijs 1 x 1,5u per week (max. 5 leerlingen/trainer, coördinatie is in groep) – 8 weken : 165 €

Prijs 2 x 1,5u per week (max. 5 leerlingen/trainer, coördinatie is in groep) – 8 weken : 310 €

ORANJE

De richtleeftijd is 8 tot 10 jaar. Oranje is de tussenstap tussen het mini-terrein en het “grote” terrein. De aangeleerde techniek moet nu tactisch kunnen uitgevoerd worden. Er wordt gespeeld met een softbal of midi-bal op een midi-terrein van 18m op 6,5m.

Lesmomenten : enkel op woensdag tussen 13u en 18u, op zaterdag tussen 9u en 14u, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 16u en 18u.

Prijs 1u per week (4 leerlingen/trainer) – 8 weken  : 155 €

Prijs 2u per week (4 leerlingen/trainer) – 8 weken : 290 €

GROEN

De richtleeftijd is 10 tot 12 jaar. Tactiek wordt steeds belangrijker, alle facetten komen aan bod. Er wordt gespeeld met een overgangsbal op een groot terrein van 23,77m op 8,23m.

Lesmomenten : op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 16u en 20u, op woensdag tussen 13u en 18u, op zaterdag tussen 9u en 14u

Prijs 1u per week (4 leerlingen/veld) – 8 weken : 155 €

Prijs 2u per week (4 leerlingen/veld) – 8 weken : 290 €

GEEL – MAXI-TENNIS

De richtleeftijd is 12 tot 18 jaar. Techniek, slagen , tactiek worden verder uitgewerkt. Zoals bij de volwassenen wordt er gespeeld met een normale tennisbal op een groot terrein.

Lesmomenten : op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 16u en 20u, op woensdag tussen 13u en 18u, op zaterdag tussen 9u en 14u.

Prijs 1u per week (4 leerlingen/veld) – 8 weken : 155 €

Prijs 2u per week (4 leerlingen/veld) – 8 weken : 290 €

 

INTENSIEF -TENNIS

Voor kinderen die de basisslagen beheersen (vanaf oranje) en die intensiever willen trainen.

Lesmomenten : op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 16u en 20u, op woensdag tussen 13u en 18u, op zaterdag tussen 9u en 17u. Er wordt een zekere flexibiliteit van de kinderen gevraagd om de juiste groepen te kunnen maken.

Prijs 1 x 1,5u per week (4 leerlingen/veld) – 8 weken : 245€

Prijs 2 x 1,5u per week (4 leerlingen/veld) – 8 weken : 470€

Mogelijke optie indien haalbaar qua niveau en trainers (zelf samenstellen) :

Prijs 1x 1,5u per week (4 leerlingen/veld) + 1 x 1u per week (2 leerlingen/veld) – 8 weken : 470€